Reacties van clienten

“Een treffen met Paul”

Op een geheel eigen manier, open en nieuwsgierig naar mij, heeft Paul mij zeer waardevolle feedback gegeven waardoor ik op een belangrijk kruispunt verder kon en kwam. Door mij terug te voeren naar de kern viel alles op zijn plek. Dat Paul een hele andere achtergrond heeft, dan de meeste coaches, prikkelde mij. Dit overigens zonder dat hij zich daarop voorstaat. Hij kent het krachtenveld op hoger managementniveau als geen ander en zet deze ervaring ongemerkt én volledig in dienst van zijn huidige rol in. Dat daarbij de mens, in casu, ikzelf centraal staat heb ik ervaren toen de “nood echt even hoog was”. Ik zou iedereen een treffen met Paul gunnen. Dat vond ik al toen ik hem bij mijn vorige werkgever ontmoette maar nu nog meer.

“Paul is er zelf opgegroeid”

Coaching, intervisie, training, ze horen wat mij betreft allemaal tot het standaard onderhoud van de manager of professional. Wie dat ontkent, legt zijn eigen lat wat mij betreft niet hoog genoeg. Wat Paul uniek maakt als coach, is dat he’s been there. Zijn hulp komt weliswaar vanaf de zijlijn, maar is diep geworteld in het veld. Ik ontmoette hem als onze CFO en leerde hem vervolgens kennen als coach.

Ik kwam bij hem toen ik vast liep in mijn repertoire. Er waren momenten van een specifiek soort druk, waarbij wat ik gewend was te doen niet meer werkte. Ik kwam bij hem voor oplossingen. Die kreeg ik niet. Wel vragen, oefeningen, ervaringen, suggesties. En langzaam aan begon er een inzicht te groeien. Een inzicht dat ik al lang geleden verloren was geraakt, maar nu weer opkwam. Wat een opluchting en wat een nieuw perspectief!

Er zijn veel soorten coaches en andere hulplijnen. Ik vind het prettig om met iemand te werken die de brug weet te slaan tussen de theorie uit de boeken en de praktijk van de werkvloer. Die snapt als je praat over stress op kantoor, wat dat is. Simpelweg omdat hij er zelf groot is geworden.

“Coaching door Paul Loven: een bijzondere ervaring.”

Als CFRO van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM begeleidde hij het leiderschapsprogramma waarin dertien leidinggevenden van PGGM participeerden. Paul heeft naast zijn jarenlange ervaring als topman in de financiële wereld ook expertise in coaching van leiders en die combinatie maakte het zeer waardevol om met hem te werken, zowel in de groep als op individueel niveau. Samen met Paul heb ik een sessie ‘opstellingen’ gedaan en deze gaf mooie inzichten. Paul Loven is een betrokken en ‘warme’ coach die de confrontatie niet schuwt maar altijd op voet van gelijkwaardigheid aan de slag gaat. Een aanrader dus…

“Echte verandering”

‘Binnen het talentprogramma van mijn werk kreeg ik de kans om coaching van Paul te krijgen. Waar ik had verwacht dat de coaching puur over mij in mijn werk situatie zou gaan kwam ik er al snel achter dat dit niet is zoals Paul werkt. Want als ik in mijn werk ergens tegen aan loop, waar komt dit dan vandaan? Door op zoek te gaan naar deze kernoorzaken door o.a. systemisch werk heeft Paul mij geholpen echt verandering aan te brengen in bepaalde aspecten binnen mijn leven’.

“Vriendelijk met een hoge mate van scherpte”

Ik kijk met bewondering en groot genoegen  terug op mijn sessies met Paul. Op een effectieve manier heeft hij ingezoomed op de grondoorzaken die een impliciet bepalende rol spelen in mijn ambitie. Paul gebruikt daarbij een vriendelijke stijl met een hoge mate van scherpte. Verschillende methoden worden toegepast om grondoorzaken te duiden.

Wat Paul bijzonder maakt is zijn werkervaring, die voor een unieke combinatie zorgt. Hij kent de zakelijke, ambitieuze wereld van binnen uit. Daardoor is hij bij in staat geweest om een echte doorbraak te creëren. Het duiden van grondoorzaken wordt aangevuld met advies dat doeltreffend en realistisch is, maar ook lef vergt in de uitvoering. Dat heeft bij mij vrijwel direct een doorbraak in mijn carrière tot gevolg gehad.

Ik dank Paul bij deze graag nogmaals voor zijn oprechte inleving in mijn situatie.

Contact opnemen